Bekijk hele assortiment

Achterzitjes

Is je kind al iets ouder? Dan is het gebruik van een achterzitje ideaal! Het gewicht wordt beter verdeelt én het stuurt minder zwaar. Het kinderzitje kan aan de achterzijde gemonteerd worden op de zadelbuis of regelrecht op de bagagedrager. Je kunt aan de linkerkant van deze pagina filteren op welke manier van bevestigingen je het prettigst vind!

Achterzitjes expert

Resultaat 1–20 van de 75 resultaten wordt getoond

Fietsstoeltjes achter

Zolang je kind nog niet zelf kan fietsen, is een stoeltje die je op de bagagedrager of het frame van je fiets monteert ideaal. Zodra je kind ongeveer 2,5 of 3 jaar oud is, kan het achterop de fiets mee.

Veiligheid voorop

Veiligheid is natuurlijk het eerste waar je op let, wanneer je op zoek bent naar een geschikt achter fietsstoeltje. Onze fietsstoeltjes achter voldoen allemaal aan de Europese veiligheidsnorm NEN-EN 14344. In dit veertig pagina's tellende document staan alle eisen vermeld waaraan een kinderzitje fiets achter op de bagagedrager moet voldoen. Enkele van deze vereisten zijn:

  • De spaken moeten goed zijn afgeschermd, zodat de kleine hier niet met de voeten tussen kan komen.
  • Je kind moet niet de riempjes om de voeten of de gordel zelf kunnen openen.
  • Met een kabelslot of veiligheidsriem moet het kinderzitje fiets achter op de bagagedrager extra kunnen worden vastgemaakt.
  • De rugleuning van het achterzitje moet hoog genoeg zijn en er moeten armleuningen op zitten.
  • Het fietsstoeltje moet duurzaam zijn.
  • Er mogen geen scherpe onderdelen op of kleine gaatjes aanwezig zijn.

Welke soort achter fietsstoeltje

Fietsstoeltjes achter zijn vooral geschikt voor kinderen van ongeveer 9 tot 22 kilo. Deze fietsstoeltjes worden onderverdeeld in twee categorieën:

  • Klasse A15 voor kinderen van 9 tot 15 kilo.
  • Klasse A22 voor kinderen van 9 tot 22 kilo.

In ons assortiment hebben wij ook fietsstoeltjes achter voor kinderen tot 35 kilo. Dat is erg handig wanneer je bijvoorbeeld ook een kindje in een fietsstoeltje voor op je stuur moet vervoeren.

Fietsstoeltjes achterop een elektrische fiets

Heb je een elektrische fiets, dan wil je natuurlijk ook graag je kind in een fietsstoeltje achter kunnen meenemen. Vaak zit de accu onder de bagagedrager. Controleer daarom of hier een fietsstoeltje op past. Er moet voldoende ruimte zijn tussen de accu en de bagagedrager. Kijk in ieder geval of het stoeltje breed genoeg is voor je bagagedrager. Je kan het achterzitje eventueel ook voor aan het frame van de fiets bevestigen, aan de zadelpen. Kijk ook dan of er genoeg ruimte is om het kinderzitje goed en veilig vast te maken.

Voordelen van een kinderzitje achter op de fiets

Een kinderstoeltje achter heeft een aantal voordelen. Zo is het opstappen op je fiets een stuk gemakkelijker wanneer het stoeltje op de bagagedrager bevestigd is. Ook tijdens het fietsen ondervind je veel minder last. Het zicht op de weg voor je is beter en je stuur blijft meer stabiel. Bovendien stuur je veel lichter tijdens het fietsen. Bij een kinderzitje op de fiets achter kan je jouw kind veel gemakkelijker in en uit het stoeltje tillen. Omdat jouw kind achter je rug zit, heeft het veel minder last van harde wind en regen. Zo kunnen jullie samen genieten van de fietstocht.

Tips waar je op moet letten bij het kopen van een achter fietsstoeltje

Tenslotte geven wij je nog enkele tips die je kunnen helpen bij de aanschaf van een fietsstoeltje achter. Totdat je kind 8 jaar oud is, is het verplicht om ervoor te zorgen dat er op de fiets voor hem of haar voldoende steun is voor handen, voeten en rug. Neem dus de tijd om een kwalitatief goed fietsstoeltje voor achter uit te zoeken. Kies een zitje met goede spaakafscherming om de voetjes van je kind te beschermen. Kijk verder onder ander goed naar het type gordel, of de bekleding afwasbaar is en of het kinderzitje verstelbaar is.