Bekijk hele assortiment

Voorzitjes

Is jouw kind jonger dan 3 jaar? Dan is het een goed idee om je kind te vervoeren in een voorzitje op de fiets. Je kind kan mooi om zich heen kijken én zit lekker dichtbij, is dat niet gezellig? Daarnaast bespaar je ook nog eens ruimte op je bagagedrager voor bijvoorbeeld een fietstas met boodschappen.

Voorzitjes expert

Resultaat 1–20 van de 37 resultaten wordt getoond

Fietsstoeltjes voor

Wanneer de spieren van je baby stevig voldoende zijn ontwikkeld om zelfstandig te kunnen zitten, meestal zo rond de 9 maanden, dan kan de kleine voorop de fiets mee in een goedgekeurd fietsstoeltje voor aan het stuur.

Kinderzitje fiets voor een veilige fietsrit met je kind

Omdat je kind tot de leeftijd van ongeveer 2,5 à 3 jaar of tot 15 kilo in een fietsstoeltje voor zal zitten, is veiligheid natuurlijk het allerbelangrijkste. De Europese Unie heeft een veiligheidswet vastgesteld waarin de normen staan waaraan fietsstoeltjes voor zuigelingen en kleuters moeten voldoen. Uiteraard voldoet elk kinderzitje fiets voor bevestiging op het stuur in ons assortiment aan deze zogenaamde NEN-EN 14344 norm. Het hele rapport is op te vragen bij de NEN, maar wij willen een aantal van deze eisen met je delen. Zo weet je zeker dat je een kwalitatief goed fietsstoeltje voor kiest.

  • De fietszitjes mogen geen scherpe onderdelen bevatten waaraan de kleine zich zou kunnen bezeren.
  • Je kind mag niet zelf de gordel kunnen openmaken.
  • Het voetenbakje en de riempjes om de voeten mogen niet door je kind kunnen worden los gemaakt.
  • het fietsstoeltje mag openingen hebben waar je kind een vinger in zou kunnen steken.
  • De kinderstoeltjes zijn getest op duurzaamheid.

Welke soort fietsstoeltje voor aan het stuur

Tot een gewicht van 15 kilo kan je kind op een fietsstoeltje aan het stuur met je mee. Met behulp van de zoekfilter kan je een aantal dingen selecteren die jij belangrijk vindt, zoals bijvoorbeeld de bevestiging aan het stuur of de zadelbuis of de leeftijd waarvoor het kinderzitje geschikt moet zijn. Wij hebben fietsstoeltjes voor kinderen van 9 maanden tot 3 jaar en van 12 maanden tot 3 jaar.

Kunnen fietsstoeltjes voorop elke fiets?

Een fietsstoeltje voorop kan bij de meeste fietsen zonder problemen. Maar let op, want er zijn uitzonderingen. Zo zijn mountainbikes en racefietsen absoluut niet geschikt om een fietsstoeltje op te plaatsen. Dat komt, omdat bij deze fietsen de stuurpen voor de stuurpen zit. Bovendien zijn deze sturen vaak te licht en te smal om er veel gewicht aan te hangen.

Voordelen van een fietsstoeltje voor op het stuur

Je kind in een kinderzitje voor op de fiets heeft natuurlijk zo z'n voordelen. Het is gezelliger, want je hebt zo meer contact met je zoontje of dochtertje. Maar het is ook fijn voor je kind, omdat hij of zij vrij om zich heen kan kijken. Wanneer je kindje voorop de fiets in een kinderstoeltje zit, heb je de bagagedrager vrij. Hier kan je je fietstassen aan hangen, of een pakketje op vervoeren. Heb je nog een iets oudere zoon of dochter die in een fietsstoeltje past, bekijk dan ons ruime assortiment met fietsstoeltjes voor achter op de bagagedrager.

Tips waar je op moet letten bij het kopen van een fietsstoeltje voor op het stuur

Als je op zoek bent naar een veilig fietsstoeltje voor op het stuur, dan doe je er verstandig aan om op een aantal zaken te letten. Behalve dat het fietsstoeltje veilig moet zijn, moet het natuurlijk ook comfortabel zijn voor je kind. Er moet voldoende steun zijn voor handen, voeten en rug. Kijk goed naar de gordel en de voetensteunen, of je de bekleding goed schoon kunt maken en of je er een windscherm op kunt plaatsen.