Bekijk hele assortiment

Alligator

Alligator heeft een lange weg afgelegd van de wereldberoemde Steiff-teddybeer tot de industriële massaproductie van fietsventielen.
De geschiedenis van de ALLIGATOR-kleppenfabriek begon in 1920 en kwam voort uit het door Margarete Steiff opgerichte bedrijf. Ook toen waren innovatie en maatwerkoplossingen de drijvende kracht achter ALLIGATOR.
Al in 1930 kwam het ‘ALLIGATOR Pump Light’ fietsventiel, de voorloper van de huidige Express Valve, op de markt. Zijn hoge dichtheid, lage weerstand en gebruiksgemak onderscheiden dit product van alle andere fietsventielen. ALLIGATOR-klanten rekenen op de betrouwbaarheid, innovatieve technologieën en hoge kwaliteit die de producten van het bedrijf bieden.
In 2019 zijn onderdelen van ALLIGATOR Ventilfabrik GmbH verkocht aan WEGMANN automotive, de marktleider op het gebied van balansgewichten.
Het assortiment aan producten blijft gestaag groeien. Van ventielen voor verschillende soorten voertuigen tot bandenspanningscontrolesystemen en de bijbehorende gereedschappen en accessoires – ALLIGATOR-producten zijn ontworpen om aan de eisen van elke klant te voldoen.
Alligator expert