Bekijk hele assortiment

Over ons

Over 123BikeParts

123BikeParts is een webshop met een enorm groot assortiment fietsonderdelen en -accessoires, maar we zijn veel meer dan dat! Buiten om de verkoop van artikelen kun je ook bij ons terecht voor o.a. fietsroutes en montage instructies. Daarnaast zijn we niet een grote, onbereikbare organisatie. We hebben een grote passie voor klantcontact, onze missie is dan ook om iedere klant 100% tevreden onze (digitale) deur uit te laten gaan!

 • 1943

  Het begin

  Voordat de familie Wilbrink begon met de exploitatie van een fietsenwinkel, was in dat pand al bijna 70 jaar een andere fietsenspeciaalzaak gevestigd. De familie van Hierden heeft hier met meerdere generaties en veel toewijding de Brummense inwoners geholpen met hun tweewielers. Veel concurrentie was er destijds wel. Er waren in de kleine gemeente Brummen maar liefst 10 fietsenmakers gevestigd!

 • 2001

  Verbouwing

  In het jaar 2001 besloot Arjan Wilbrink samen met zijn vrouw Elly de rijwielhandel van de heer van Hierden, die wegens zijn leeftijd wilde stoppen, over te kopen. Na een ingrijpende verbouwing ging de nieuwe winkel open op 1 september 2001 open als “Wilbrink Tweewielers”. Al direct vanaf het begin wilde Arjan zich niet profileren als standaard fietsenmaker. Het is niet voor niets dat hij al heel vroeg “Willy Wortel” werd genoemd; hij is altijd al bezig geweest met het maken van op maat gemaakte oplossingen voor mensen die nergens anders terecht konden.

 • 2008

  Uitbreiding

  Na 7 succesvolle jaren werd het tijd voor Arjan om een grote stap te nemen. De 100 m2 grote fietsenwinkel werd uitgebreid met een modern nieuw achterdeel van 200 m2. De dan 300 m2 tellende fietsenzaak werd gevuld met alle soorten fietsen; E-bikes, ATB, race en kinderfietsen. Mensen die speciale aanpassingen nodig hadden aan hun fiets wisten de weg naar Brummen ook steeds vaker te vinden. Zo werd een skelter aangepast voor een jongetje zonder onderbenen en werden diverse driewielfietsen elektrisch gemaakt. Doordat Arjan altijd gebruik maakte van onderdelen uit de regulieren fietsenwereld kon hij de aanpassingen relatief goedkoop uitvoeren.

 • 2012

  Aangepaste fietsen

  In 2012 bezocht een rolstoel gebonden inwoner uit Brummen de fietsenwinkel. Hij deed bij Arjan zijn beklag over de destijds exorbitant hoge prijzen in de zorgmiddelenindustrie. Daarnaast beviel de manier van ondersteunen bij de elektrische handbikes hem niet en vroeg Arjan een handbike voor hem te bouwen. Arjan heeft daarop een elektrische Sparta fiets, met een krachtsensor, uit elkaar gesloopt en hier een handbike van gebouwd. In eerste instantie met de gedachte om het bij een eenmalig project te houden. Toen na verloop van tijd de klant weer terug kwam in de winkel met de mededeling dat Arjan hier echt iets mee moest gaan doen viel het kwartje. Hij vroeg zoon Jesse om mede-eigenaar te worden om het zakelijke deel voor zijn rekening te nemen. Samen zijn ze aan de slag gegaan om de handbike aan de man te brengen.

 • 2020

  Heden

  In 2020 heeft Jesse Wilbrink samen met zijn compagnon Niek Klein Kranenbarg het bedrijf volledig overgenomen en besloten om de kennis én het netwerk in de fietsenindustrie ook online in te gaan zetten. Met de webshop 123BikeParts.nl wordt een enorm assortiment aan diverse fietsonderdelen en accessoires aangeboden. Dit alles tegen scherpe prijzen, korte levertijden én een extreme focus op klanttevredenheid.

  Technische hulp op afstand
  Wanneer u een fietsonderdeel besteld via onze website is het begrijpelijk wanneer u vragen heeft over de montage hiervan. Daarom streven wij er naar om zo veel mogelijk instructiefilmpjes op onze website beschikbaar te stellen. Mocht u er onverhoopt niet uitkomen, dan zijn onze medewerkers heel graag bereid om u op afstand te ondersteunen. Dit kan telefonisch, per mail